Verduurzaamde levensmiddelen
→ Conserven.
H.J. van Eyk (1916)
Levensmiddelen, die óf gekookt óf ongekookt met een bederfwerende stof in een bus of blik zijn afgesloten van de lucht en alzoo zeer lang bewaard kunnen worden.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
J. Kramer (1908)
levensmiddelen, die met conserveeringsmiddelen of door verhitting zoo behandeld en daarna van de omgeving afgesloten zijn, dat zij lang goed kunnen blijven, duurzaam zijn. Zie Conserveeren.
Anthony Winkler Prins (1870)
Verduurzaamde levensmiddelen noemt men groenten, vleeschsoorten, visch, soepen enz., die men na voldoende toebereiding in eenigzins luchtledig gemaakte en luchtdigte bussen van ijzerblik tegen bederf beveiligd heeft.
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: