Thapsacus
In de Oudheid een stad in Syrië, gelegen aan den Euphraat.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Thapsacus - aan den Euphraat, belangrijke oude stad en de Zuidelijkste plaats, waar de rivier voor kameelen nog doorwaadbaar was; het was eenmaal de Noordelijkste stad in het rijk van Salomo. Seleucās Nicātor herdoopte het in Amphipolis.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Z.C. de Boer, J.G. Schlimmer (1910)
Thapsacus - Θάψακος (= vadum), aan den Euphraat, belangrijke oude stad en de zuidelijkste plaats waar de rivier nog te doorwaden was voor kameelen. Seleucus Nicātor herdoopte het in Amphipolis. Th. was eenmaal de noordelijkste stad in het rijk van Salomo.
J. Kramer (1908)
in het O. Testament Thiphsach, oude beroemde handelsstad m het Syrische landschap Chalybonitis aan den rechteroever van den Euphraat. Zij was de grensstad van het rijk van Salomo en was van oudtijds het gewone overgangspunt der rivier; nabij Rakka enkele overblijfselen der oude stad. Door T. trokken de Alexandrijnsche geleerden een parallelc...
Anthony Winkler Prins (1870)
Thapsacus, later Amphípolis, in de dagen der Oudheid eene vermaarde koopstad in Syrië, lag aan de Euphraat, welke hier de noordelijke grens vormde van het gebied van Salomo. Hier trokken Cyrus de Jongere, Darius, Alexander de Groote en anderen over de rivier. De bouwvallen dezer stad dragen thans den naam van El Hammam.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: