STOOTBLAUW
o., (bij aardappelen) blauwachtige vlekken direct onder de schil, die ontstaan door ruwe behandeling tijdens of na het rooien.
Van Dale Uitgevers (1950)
o., (bij aardappelen) blauwachtige vlekken direct onder de schil, die ontstaan door ruwe behandeling tijdens of na het rooien.
Veerman (1954)
Door kneuzen en stoten van aardappelen kunnen zich in het vlees onder de stootplekken donkere (blauw tot zwarte) vlekjes vormen; dit treedt voorn. op nadat de aardappelen reeds enige tijd zijn bewaard en vooral bij slap geworden knollen. Een goede kali-voorziening kan het optreden van s. meestal beperken. Bij ernstig kaligebrek kan soms reeds kort...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Bij ruwe behandeling tijdens of na het rooien kunnen aardappels, die onder kaligebrek opgroeiden, soms in het vleesch (voornamelijk direct onder de schil) blauwachtige vlekken, zgn. s., vertoonen, waardoor de aardappel na het koken een onooglijk aanzien krijgt. Dewez.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: