soya
Soya Bth. [G. Bentham] / soja, - van Chin. shōyū, een Chin. saus, kètjap.
Veerman (1954)
of ketjap is een donkerbruine, lijvige, aromatische saus uit sojabonen bereid door Chinezen en ook wel door Indonesiërs. Zij wordt gebruikt bij de Inclon. rijstmaaltijd en zijn toespijzen.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
dr. M. Wagenaar (1938)
Soya is het bekende bruine sausje, dat in sierlijke kruikjes vanuit Japan geïmporteerd wordt en dat bij ons slechts een zeer ondergeschikte plaats vervult bij de spijsbereiding en de voeding. In Japan en andere Oostersche landen is de beteekenis echter veel grooter. Soya vervangt daar voor een groot gedeelte het vleesch, omdat deze landen arm zijn...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: