roodbaars
Op zeebaars gelijkende zoutwaterrondvis. Wordt ook wel ‘Noorse schelvis’ genoemd. Kan zowel gekookt als gebakken worden gegeten.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Op zeebaars gelijkende zoutwaterrondvis. Wordt ook wel ‘Noorse schelvis’ genoemd. Kan zowel gekookt als gebakken worden gegeten.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
m. (-baarzen), (ook: rode zeebaars; vroeger: Noorse schelvis), Sebastes marinus, een vissesoort behorend tot de schorpioenvissen (dus geen baarsof kabeljauwachtige). De roodbaars is een fraai rood gekleurde zeevis van baarsachtig voorkomen. Hij wordt tot 1 m lang, en komt voor in de noordelijke Atlantische Oceaan, in een strook van de noordelijke N...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: