Rommelkruid
o., gemengde kruiderijen, gebruikt bij bereiding van worst.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Gemengde specerij of kruiderij en die in poedervorm voorkomt. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt bij de bereiding van balkenbrij, worstsoorten en koekfabricage.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
dr. M. Wagenaar (1938)
Rommelkruid - Hieronder wordt in het Specerijbesluit verstaan een mengsel van specerijen. Rommelkruid wordt vaak bij de worstfabricage gebruikt, soms ook in de keuken als specerij en kleurmiddel speciaal in stoofperen. Deze gemengde specerij bestaat uit poeder van rood sandelhout, zoethout, kaneelknoppen en suiker, waaraan soms ook anijszaad en gem...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Een mengsel van vsch. specerijen, waaraan suiker, zoethoutwortel of rood santelhout is toegevoegd. Het wordt gebruikt bij de worstbereiding.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o., gemengde kruiderijen die bestaan uit poeder van rood sandelhout, zoethout, kaneelknoppen en suiker, soms ook anijszaad en gemberpoeder; vnl. gebruikt in worst.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: