Percoleeren
(geneesk.), bewerking, waarbij men een vloeistof door een dikke laag min of meer fijn verdeelde grondstof laat sijpelen, ten einde deze zoo volledig mogelijk uit te trekken.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
(geneesk.), bewerking, waarbij men een vloeistof door een dikke laag min of meer fijn verdeelde grondstof laat sijpelen, ten einde deze zoo volledig mogelijk uit te trekken.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Percoleeren - is het uittrekken van grondstoffen door water, alkohol, aether, enz. in een percolator. De grondstof, gewoonlijk plantaardig, laat men eerst opzwellen om eventueele verstopping te voorkomen; daarna wordt ze in den percolator gebracht, welke van onder is afgesloten door een wattenprop en zacht aangedrukt. Daarna brengt men de uittrekvl...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: