Moerasscherm
o., (plantk.) geslacht uit de schermbloemenfamilie (Helosciadium).
Kon. Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (1982)
(Apium). Geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de familie der schermbloemigen. In Zeeland komt één soort vrij algemeen voor: de selderij (A. gravéolens). Deze soort die ook veel geteeld wordt om de bladeren en de knollen groeit van nature in vochtige ruigten op zilte grond. In dit type vegetaties is zij...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Gerben Abma (1976)
(Apium, Fr. feanskerm). Plant. De vroegere hier en daar langs sloten en heidepoeltjes voorkomende ondergedoken moerasscherm (Apium inundatum) is van veel vindplaatsen verdwenen.
Prof. Dr. J.H. Brouwer (1958)
(Fr.: feanskerm). Plant. Ondergedoken M. hier en daar langs sloten en heidepoeltjes. Selderij alleen op de eilanden en langs zeedijken.
Winkler Prins (1949)
(Helosciadum of Apium), plantengeslacht uit de Schermbloemfam.* Witte bloemen. Veen- of oeverplanten.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Helosciadium (Apium), een in Europa en Z. Afrika voorkomend plantengeslacht van de familie der schermbloemigen; komt op moerassige plaatsen voor. In Ned. wordt gevonden het ondergedoken m. (H. inundatum) en het knoopbloemige m. (H. nodiflorum); het kruipend m. (H. repens) is zeldzaam.
J. Kramer (1908)
Helosciadium, plantengeslacht van de familie der Umbelliferen; de soorten zijn onbehaarde kruiden met tegenover de bladen staande armstralige schermen en zeer kleine, witte bloemen. In Nederland komen twee soorten voor, het drijvend M., Helosc. immdatum, en het kruipend M., Helosc. repens, beide moerasplanten.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: