Minturnae
ārum, f. stad van Latium op de grenzen van Campanië. Daarv. Minturnensis, e, Minturnensisch; plur. subst., Minturnenses, ĭum, m. de inw., van M., Minturnensers.
Dr. J.F.L. Montijn (1949)
ārum, f. stad van Latium op de grenzen van Campanië. Daarv. Minturnensis, e, Minturnensisch; plur. subst., Minturnenses, ĭum, m. de inw., van M., Minturnensers.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Minturnae - nu Traetto, Minturno, oude stad aan de monding van de Liris in Latium bij Campanië, sedert 297 v. C. Rom. colonie, met een naburige grot der nimf Marica en de beruchte moerassen, waarin Marius zich verscholen hield.
Z.C. de Boer, J.G. Schlimmer (1910)
Minturnae - Μιντοῦρναι, stad in het Z. van Latium aan den mond van den Liris, in het oude gebied der Aurunci, in 296 rom. kol. De via Appia liep er langs. De slechte uitwatering der rivier vormde hier de beruchte moerassen aan de kust, paludes Minturnenses. Dáár hield Marius zich eenige dagen...
J. Kramer (1908)
stad in Latium, niet ver van de monding der Liris en aan den Appischen weg, met een belangrijke haven, een oude plaats der Aurunciërs, in 296 v. Chr. romeinsche kolonie (colonia maritima) geworden. In de nabijheid bevonden zich uitgestrekte moerassen, waarin Marius zich in 88 voor de partijgenooten van Sulla verborgen hield. Er bestaan nog ove...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: