Kreeftenboter
Kreeftenboter is een gerecht bereid uit kreeftenvleesch, door dit vleesch met boter uit te trekken. Vaak worden ook de schalen en scharen van gekookte kreeft met boter gekookt en als kreeftenboter verkocht.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Kreeftenboter is een gerecht bereid uit kreeftenvleesch, door dit vleesch met boter uit te trekken. Vaak worden ook de schalen en scharen van gekookte kreeft met boter gekookt en als kreeftenboter verkocht.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Kreeftenboter, een in de keuken toegepast extract van kreeftenvleesch in boter, bereid volgens het principe der enfleurage. Het wordt bedriegelijkerwijze somtijds uit kreeftenschalen bereid en dan kunstmatig gekleurd.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: