Kookpuntsverhoging
v., het hoger worden van het kookpunt van een vloeistof wanneer men er iets in oplost.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., het hoger worden van het kookpunt van een vloeistof wanneer men er iets in oplost.
Veerman (1954)
Wanneer een vaste stof met geringe dampspanning wordt opgelost in een vloeistof, kookt de oplossing bij een hogere temp. (T) dan de zuivere vloeistof (T’). Er treedt k. op. Voor een sterk verdunde oplossing van een stof, waarvan men de dampspanning kan verwaarlozen bij de kooktemp. T, geldt: T’ - T = x RT2/L. Hierin is x de molaire conc...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v., het hoger worden van het kookpunt van een vloeistof wanneer men er een niet-vluchtige stof in oplost. (e) Kookpuntsverhoging ontstaat doordat bij een bepaalde temperatuur uit een vloeistofoppervlak minder moleculen wegdampen wanneer een deel van dat oppervlak in beslag wordt genomen door vreemde moleculen. Pas bij een hogere temperatuur wordt d...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: