Kaaswei
v., groenachtig gele, zoetsmakende vloeistof, die bij de kaasbereiding van de melk overblijft.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., groenachtig gele, zoetsmakende vloeistof, die bij de kaasbereiding van de melk overblijft.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Kaaswei is het afvalproduct van de kaasbereiding. Zie hiervoor onder kaas. Kaaswei is vet-, en eiwitarm. Alleen de melksuiker met de lactalbumine en de aschbestanddeelen zijn er nog in aanwezig, benevens restjes vet en wrongel. Samenstelling: eiwit 0,9%; vet 0,05-0,35% (afhankelijk van de wijze waarop de wrongel behandeld is); melksuiker 5% en wate...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Kaaswei, - de groenachtig gele, zoetsmakende vloeistof, welke bij de kaasbereiding van de melk overblijft. Ze bevat ongeveer 93—93,5 % water, 5 % melksuiker, 0,9 % eiwit, 0,7 % zouten en 0,05—0,35 % vet. Het vetgehalte is afhankelijk van het vetgehalte der verkaasde melk. Wei, verkregen bij de bereiding van vette kaas, wordt nog afgeroomd; uit dien...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., groenachtige gele, zoetsmakende vloeistof, die bij de kaasbereiding van de melk overblijft.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: