Kaasrijping
v.
Veerman (1954)
noemt men de reeks veranderingen, die er in de samenstelling en eigenschappen van de kaas optreden van het ogenblik, dat ze gevormd is, tot het tijdstip, waarop ze de voor die kaas kenmerkende eigenschappen van geur en smaak heeft aangenomen. de smakeloze, enigszins stugge wrongel, waaruit de kaas eerst bestaat, gaat over in een m.o.m. plastische m...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Kaasrijping, - de reeks van overigens nog weinig bekende veranderingen, welke de ruwe kaasmassa — de wrongel — ondergaat van het oogenblik, dat ze tot kaas gevormd is, tot den tijd, waarop ze voor de consumptie geschikt is geworden. De veranderingen zijn deels het gevolg van de nawerking van het stremsel, deels van de werkzaamheid van microörganism...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: