Glucoside
[v. Gr. gleukos = zoete wijn, most, en -ide = afkomstig van] verbinding van glucose met andere organische stof (bijv. alcohol) onder afscheiding van water, H2O.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[v. Gr. gleukos = zoete wijn, most, en -ide = afkomstig van] verbinding van glucose met andere organische stof (bijv. alcohol) onder afscheiding van water, H2O.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o. (-n), verbinding die door hydrolyse kan worden gesplitst in een suiker en een andere stof. (e) Een glucoside bevat een alcoholische of fenolische hydroxylgroep, maar kan ook een zwavelhoudende groep bevatten. De splitsing kan zowel door enzymen als door verdunde zuren plaatsvinden. Tot de glucosidesplitsende enzymen behoren emulsine en myrosine....
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: