Glacéleer
eer van schaap, geit of hert, dat op een bijzondere manier is gelooid, waardoor het een glanzend uiterlijk krijgt.
drs. L.A. Beeloo (1981)
eer van schaap, geit of hert, dat op een bijzondere manier is gelooid, waardoor het een glanzend uiterlijk krijgt.
Winkler Prins (1949)
is leer, bereid uit de zachtste huidjes van lammeren (geiten en schapen). Het wordt gelooid met keukenzout, aluin, meel en eidooiers.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Glacéleer. - Voor glacéleer worden voornamelijk lams- en geitevellen gebruikt. De bereiding vereischt veel zorg, omdat aan glacéleer zware eischen worden gesteld (soepelheid, rekbaarheid, duurzaamheid enz.). In de glacélooierij worden de vellen in een mengsel of oplossing van aluin, beukenhout, eierdooier en meel geduren...
J. Kramer (1908)
het uit de zachtste vellen van schapen- en geitenlammeren bereide en voornamelijk voor het vervaardigen van handschoenen gebruikte fijnste leer (zie Leder).
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: