Wat is de betekenis van Glacéleer?

2025-07-27
Encyclopedie voor Zelfstudie

drs. L.A. Beeloo (1981)

Glacéleer

eer van schaap, geit of hert, dat op een bijzondere manier is gelooid, waardoor het een glanzend uiterlijk krijgt.

2025-07-27
De Kleine Winkler Prins

Winkler Prins (1949)

Glacéleer

is leer, bereid uit de zachtste huidjes van lammeren (geiten en schapen). Het wordt gelooid met keukenzout, aluin, meel en eidooiers.

2025-07-27
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Glacéleer

Glacéleer. - Voor glacéleer worden voornamelijk lams- en geitevellen gebruikt. De bereiding vereischt veel zorg, omdat aan glacéleer zware eischen worden gesteld (soepelheid, rekbaarheid, duurzaamheid enz.). In de glacélooierij worden de vellen in een mengsel of oplossing van aluin, beukenhout, eierdooier en meel geduren...

2025-07-27
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

glacéleer

o. fijn geglansd leer.

2025-07-27
Vivat's Geïllustreerde Encyclopedie

J. Kramer (1908)

Glacéleer

het uit de zachtste vellen van schapen- en geitenlammeren bereide en voornamelijk voor het vervaardigen van handschoenen gebruikte fijnste leer (zie Leder).

Gerelateerde zoekopdrachten