frambozenstroop
v. -stropen (soorten).
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Frambozenstroop - helder-roode stroop, die bereid wordt door 62 deelen suiker in 38 deelen uitgegist frambozensap op te lossen. In de geneesk. gebruikt als smaakcorrigent. Lit.: Ned. Pharm. Ed. V.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Frambozenstroop - die in de apotheek gebruikt wordt, bereidt men door in het sap van frambozen zooveel suiker op te lossen en in te koken, dat de verkregen stroop hiervan ruim 60 % bevat. Dient om aan drankjes met onaangenaam smakende stoffen erin, eenen beteren smaak te geven.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: