Wat is de betekenis van Extractiefstoffen?

2025-07-28
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Extractiefstoffen

Extractiefstoffen zijn alle in water of alkohol oplosbare bestanddeelen van voedingsmiddelen. Hiertoe behooren de meest uiteenloopende stoffen. Men spreekt in de voedingsleer wel van stikstofvrije extractiefstoffen en bedoelt alle in water oplosbare deelen behalve die van eiwitachtige natuur.

2025-07-28
Pinkhof geneeskundig woordenboek

Herman Pinkhof (1923)

Extractiefstoffen

niet kristalliseerbare stoffen, die men door middel van water uit vleesch kan trekken, en welke men nog niet nader scheikundig kan bepalen (bestanddeelen van het vleeschextract); in ruimeren zin, dergelijke stoffen, getrokken uit plantaardige of dierlijke stoffen door middel van water, alcohol of aether.

2025-07-28
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Extractiefstoffen

Extractiefstoffen - noemde men vroeger de in waterige of alkoholische aftreksels van plantaardige of dierlijke stoffen verkregen producten, waarvan de isoleering toenmaals niet gelukte. Nadat men uit dergelijke extracten in den loop van den tijd een groot aantal chemische stoffen in min of meer zuiveren toestand geïsoleerd heeft, is ook de onbepaal...

Gerelateerde zoekopdrachten