Dosage
de hoeveelheid suiker, opgelost in een liqueur d’expédition, die wordt toegevoegd aan een champagne. Al naar gelang het smaaktype champagne is de dosage kleiner of groter.
Gert Crum (2008)
de hoeveelheid suiker, opgelost in een liqueur d’expédition, die wordt toegevoegd aan een champagne. Al naar gelang het smaaktype champagne is de dosage kleiner of groter.
Jan Zellenrath (1979)
Het toevoegen van suikersiroop aan Champagne en andere mousserende wijnen voordat ze van hun definitieve kurk worden voorzien. → CHAMPAGNE
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: