Wat is de betekenis van Digereeren?

2025-07-21
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Digereeren

noemt men in de pharmacie het uittrekken van plantendeelen e.a. bij 35°—45° C.

2025-07-21
Pinkhof geneeskundig woordenboek

Herman Pinkhof (1923)

Digereeren

(digero, Lat.), (in de physiologie) verteren van het voedsel, of (in de artsenijbereidkunde) doen verteren.

2025-07-21
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Digereeren

Digereeren - 1) Een stof met een vloeistof in een gesloten vat verwarmen op een temperatuur van 50° à 60°, terwijl van tijd tot tijd omgeroerd of geschud wordt. De bedoeling is opzwelling van de vaste stof te bewerken resp. een oplossing van sommige bestanddeelen daaruit. 2) Zie SPIJSVERTERING.

2025-07-21
De vreemde woorden

Fokko Bos (1914)

digereeren

digereeren, - verteren (het eten); verduren; verkroppen (een beleediging).

2025-07-21
Wink's vreemde woordenboek

dr. Jan Romein (1906)

Digereeren

Fr., verteren, verduwen.

2025-07-21
Groot woordenboek der Nederlandsche taal

J.H. van Dale (1898)

Digereeren

DIGEREEREN, (digereerde, heeft gedigereerd), matig verwarmen (bij eene warmte van 35 tot 45° C.

2025-07-21
Beknopt kunstwoordenboek

I.M. Calisch (1864)

digereeren

digereeren - bw. gel., verteren (van spijzen); (fig.) verkroppen

Gerelateerde zoekopdrachten