Digereeren
noemt men in de pharmacie het uittrekken van plantendeelen e.a. bij 35°—45° C.
Herman Pinkhof (1923)
(digero, Lat.), (in de physiologie) verteren van het voedsel, of (in de artsenijbereidkunde) doen verteren.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Digereeren - 1) Een stof met een vloeistof in een gesloten vat verwarmen op een temperatuur van 50° à 60°, terwijl van tijd tot tijd omgeroerd of geschud wordt. De bedoeling is opzwelling van de vaste stof te bewerken resp. een oplossing van sommige bestanddeelen daaruit. 2) Zie SPIJSVERTERING.
J.H. van Dale (1898)
DIGEREEREN, (digereerde, heeft gedigereerd), matig verwarmen (bij eene warmte van 35 tot 45° C.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: