Cassavemeel
o.
Veerman (1954)
Meer of minder zuiver zetmeel uit de Manihot utilissima, of cassave. de winning komt in principe overeen met die van 'aardappelmeel. Op primitieve wijze geschiedt de bereiding als volgt: de knollen worden geschild en met de hand geraspt, b.v. met behulp van een plankje met koperen pinnen. Dit raspen heeft evenals bij de verwerking van aardappe...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Cassavemeel - ook maniok, Braziliaansch arrowroot of tapiocameel, is het zetmeel uit de wortelknollen van de cassave of manihot. Behalve als meel ook als korrels en vlokken in den handel (parelsago, vloktapioca). ➝ Arrowroot.
J.H. van Dale (1898)
CASSAVEMEEL, o. meel verkregen uit de uitgeperste wortels van de maniok, dat als tapioca in den handel komt.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: