Botervet
o., butyrine, het hoofdbestanddeel van boter.
Veerman (1954)
bestaat uit een mengsel van een groot aantal gemengde glycerides van een 12-tal en zelfs meer verschillende vetzuren. Hiervan vormen stearinezuur, palmitine-, myristine- en oliezuur samen ca 80 % van het geheel. de drie eerstgenoemde geven aanleiding tot verhoging van het smeltpunt van het vet, terwijl oliezuur bijdraagt tot het zachter maken van h...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Botervet - of melkvet, het hoofdbestanddeel van de boter; in de melk komt het voor in fijn verdeelden toestand, als een emulsie. De grootte van de afzonderl. vetdruppeltjes, vetbolletjes, bedraagt 1.6—10 micron. Zuiver b. bestaat uit een mengsel van verschillende glyceriden, afgeleid van een tiental zuren, waarvan de hoofdmassa ± 911/2 %, gevormd w...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: