Bloedkoek
m., vaste massa van gestold bloed, bevattende de vezelstof en de bloedlichaampjes.
G. Th. van Kempen (1974)
massa die bij bloedstolling binnen een weefsel van fibrinedraden wordt opgesloten. Bestaat uit bloedcellen en bloedplaatjes.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Veerman (1954)
is de massa, die bij stolling van bloed binnen een weefsel van fibrinedraden wordt opgesloten en die bestaat uit alle in het bloed voorkomende cellen, de rode en de witte bloedlichaampjes en de bloedplaatjes. Hij is door de aanwezigheid van de rode bloedcellen rood gekleurd (z. Bloed).
J.H. van Dale (1898)
BLOEDKOEK, m. (ontl.) roode vaste massa van gestold bloed, bevattende de vezelstof en de bloedlichaampjes; ...KOOL, v. bloed dat men laat indrogen en daarna in een gesloten ketel langzaam tot roodgloeihitte verwarmt; vroeger veel gebruikt tot het ontkleuren van vloeistoffen; ...KORAAL, o. als stofnaam; eene soort van poliepen, met eene ongelede,...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: