Bindsla
v., sla die opgebonden wordt.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Bindsla is een slasoort, welke in tegenstelling met de gewone sla geen krop vormt, maar evenals andijvie samen gebonden dient te worden. Bindsla wordt hier weinig gegeten. Des te meer echter in België, Frankrijk en Engeland. Zie verder onder Salade.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., slasoort die vroeger in Nederland werd geteeld maar tegenwoordig alleen nog wel eens door particulieren wordt verbouwd. Bindsla heeft geen vaste krop, zodat men de bladeren op driekwart van hun hoogte samenbindt om ze te bleken (zie bleken, TUINBOUW). Bindsla is niet mals, maar vrij hard en bros. In Engeland en de VS worden dergelijke slasoo...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Bindsla, een soort van salade, die met onze kropsla veel overeenkomst heeft, doordat het product ook hier bestaat in de tot een krop samengevouwen bladeren. Die krop wordt echter veel grooter en verkrijgt bijna den omvang van een suikerbroodskool. Ook zijn de kroppen minder vast, om welke reden zij gewoonlijk op dezelfde wijze als andijvie worden t...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: