Bierdraf
m., overblijfsel na bereiding van bier, bostel.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Bierdraf - ook bostel genoemd, bevat de oplosbare bestanddeelen van mout en granen, welke door filtratie, na de versuikering, van het wort gescheiden worden (→ Bier). Wordt meestal gebruikt als veevoeder.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Bierdraf - afvalproduct bij de bierbereiding. In b. komen de bestanddeelen van gerst voor, behalve een groot gedeelte van het zetmeel en het oplosbaar eiwit, wat er aan onttrokken is. Het watergehalte is 70—83%, het gehalte aan eiwit 5.3%, aan vet 1,5%, aan zetmeel 12.9%, welke bestanddeelen voor meer dan 2/3 verteerbaar zijn. B. wordt als veevoede...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: