Agrest
(<It.), o., 1. nog onrijpe druiven; 2. sap van bep. druivensoorten voor bereiding van spijzen.
Van Dale Uitgevers (1950)
(<It.), o., 1. nog onrijpe druiven; 2. sap van bep. druivensoorten voor bereiding van spijzen.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. agreste, van Lat. agrestis = landelijk, ook: ruw] I zn druivesap ter bereiding van spijzen; II bn landelijk.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Agrest noemt men wel de nog onrijpe druiven. Dit woord is van Italiaansche afkomst. Er wordt ook wel het sap van bepaalde druivensoorten mee aangeduid, dat gebruikt wordt voor de bereiding van bepaalde spijzen.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Agrest - (Ital.), onrijpe druiven; het uit een zeker soort druiven geperste sap, dat bij de saus wordt gevoegd voor zekere spijzen.
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: