horecabedrijf.
commercieel bedrijf dat logies en/of spijzen en dranken voor gebruik ter plaatse verstrekt, zoals een hotel, restaurant, snackbar, café enz.; horecabedrijf.
Voorbeelden:
Zodra we een natuurgebied ontwikkelen, moeten we meteen het aanleggen van fiets- en wandelpaden en horecavoorzieningen in dat plan opnemen.
De Limburger, 2002
Zeker wanneer op begane grondniveau horecavoorzieningen worden toegevoegd, een filmcafé bijvoorbeeld, zou een 'cultiplex' kunnen ontstaan dat de culturele en uitgaansfunctie van dit belangrijke centrumgebied versterkt.
http://www.rks.nl/, 1998
Buiten de begripsomschrijving vallen ook horecavoorzieningen zoals bijvoorbeeld restaurants en (eet)cafés, ook al zouden deze een zekere buurt- of winkelondersteunende functie vervullen.
http://www.rotterdam.nl/rotterdam/internet/overig/rdm/download/01apv.pdf, 2004
Deze ontwikkeling had een positieve invloed op de omgeving; er werd geïnvesteerd in centrumplannen en er verschenen nieuwe winkels en horecavoorzieningen.
http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF, 2001