tropische zeevogel.
zeevogel met twee lange staartveren, een korte nek, een lange, dunne haaksnavel, een licht geraamte, een zwart verenkleed en als mannetje in de paartijd een rode, opblaasbare keelzak, die leeft boven tropische oceanen, zeer snel en vaak ook lang vliegt en die geregeld eten steelt van andere vogels; zeegier.
Voorbeelden:
In verhouding wegen fregatvogels weinig en ze hebben bijzonder lange vleugels. Daardoor kunnen ze moeiteloos over zee 'zeilen' op zoek naar voedsel op of dicht onder het oppervlak. Daarbij houden ze hun vleugels zorvuldig omhoog, want hun verenpak is niet waterafstotend.
https://www.wnf.nl/dieren/dierenbieb-vogels/grote-fregatvogel.htm
Soms jagen fregatvogels achter andere zeevogels aan om die een vangst afhandig te maken. Fregatvogels zijn zeer wendbaar. Hebben ze eenmaal door dat een vogel een krop vol vis heeft, dan achtervolgen ze hem in de lucht en grijpen hem met hun haaksnavel bij de staart of vleugel. Ze pesten net zolang tot de arme vogel zijn vangst opbraakt. Vaak vangt de fregatvogel de buit nog in de lucht op.
https://www.wnf.nl/dieren/dierenbieb-vogels/grote-fregatvogel.htm
De fregatvogel [...] lokt een wijfje met een combinatie van vorm en kleur. Met zijn zwarte verenkleed valt hij niet zo op. Maar hij heeft een keelzak die hij tijdens de paartijd kan opblazen tot een grote rode ballon. De rode kleur is voor een wijfje belangrijk: fregatvogelmannetjes met een minder fel gekleurde keelzak zijn meestal in een minder goede conditie, kunnen last hebben van parasieten of hebben een ondergeschikte positie. Een wijfje zal daarom bij voorkeur kiezen voor een felrode ballonman!
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i002736.html