Yellowbag

online shoppen, prijsdalingen, korting

Gepubliceerd op 07-04-2015

2015-04-07

Yellowbag

betekenis & definitie

Yellowbag is een online shopping tool waarmee gebruikers al hun favoriete producten en shops op één overzichtelijk plek bewaren. Daarnaast stuurt de tool de gebruiker een melding wanneer hun toegevoegde product in prijs daalt.

Het idee van Yellowbag is ontstaan in 2014 door Paul Aelen en Jasper van Elferen. Paul was op zoek naar een betere manier om online al zijn favoriete producten te verzamelen. Tevens was hij op zoek naar een goede manier om de prijs van al deze producten in de gaten te houden. Samen met Jasper besloot hij om het idee tot leven te wekken.

Op Yellowbag voegen gebruikers hun producten en shops toe aan hun persoonlijke pagina, door de URL van het product te kopiëren en te plakken in de gele plus. Om het overzicht van toegevoegde producten te houden, kunnen gebruikers er voor kiezen om categorieën te creëren en hun producten in deze categorieën toe te voegen.

Op de toegevoegde producten kunnen gebruikers een zogenoemde ‘price alert’ instellen. Vanaf dat moment controleert Yellowbag dagelijks de prijs van de toegevoegde producten. Op het moment dat de prijs van een product daalt, ontvangt de gebruiker automatisch een melding. Daarmee laat Yellowbag weten wanneer gebruikers hun producten het voordeligst kunnen aanschaffen.