(1988) (mar.) gerecht van droge rijst met bruine bonen, kaantjes en garnituur. Een klassieker van de Koninklijke Nederlandse Marine.
• Vijf koks van de Koninklijke Marine hebben zilververdiend bij een internationale marine-kokswedstrijd, die vorige week werd gehouden tijdens de Frankfurter Messe. De zeven deelnemende landen waren Duitsland (drie teams). Canada en Frankrijk (twee teamsl en Italië, Spanje, Verenigde Staten en Nederland met elk een team. De opdracht luidde dat eten moest worden bereid dat niet meer mocht kosten dan vijf Duitse mark per maaltijd. Hiervoor kozen de koks een Indische- en een Zeeuwse rijsttafel. (De Telegraaf, 25/10/1988)
• (Fré Harmsen: Van baroe tot branie: termen en zegswijzen bij de Koninklijke Marine. 1991)
• "Als je weer aan de wal kwam en je lag in een groot warm bad, wist je dat je wel twintig minuten nodig zou hebben om de olielaag van de rand van het bad weg te krijgen." Het is duidelijk wat voor atmosfeer hier moet hebben gehangen, nadat de bemanning een 'Zeeuwse rijsttafel' had genoten: kapucijners met spek en uien. "Dan stonden ze in de rij voor een van de drie toiletten. En op het toilet zelf werd een stuk papier in brand gestoken tegen de stank." (Het Parool, 06/07/1994)
• (Jaap van der Wijk: Lexicon van de watersport, visserij, koopvaardij, marine en bruine vloot. 1996)