Woordenboek van Populair Taalgebruik

Marc De Coster (2020-2023)

Gepubliceerd op 05-07-2021

Tarzan

betekenis & definitie

1) (1988) (inf.) de eerste populaire vibrator in de vorm van een penis en met een trilmotor. Verder had hij twee uitstulpingen, om zowel de anus als de clitoris te stimuleren. Het speeltje werd wereldberoemd dankzij Sex and the City. Daar heette het The Rabbit. Andere populaire massagestaven waren Intruder en E.T.

• Zo is er bijvoorbeeld een slank, stijlvol model dat „past in elk damestasje"; of de zwarte geribbelde Temptation, waarvan het kopje niet alleen op en neer gaat maar ook heen en weer; of de Tarzan („Hij heeft je werkelijk — bijna — alles te bieden"). Hanni is duidelijk met Tarzan ingenomen: „Die zet je toch zo op de schoorsteenmantel?" (NRC Handelsblad, 07/11/1988)
• Dè trends van dit moment: de spinnewebslip, het eetbare slipje, de fun condoom en de lift-up beha. Ook vibrator Tarzan wordt veel verkocht. (De Volkskrant, 27/05/1994)
• Zo werkte het in elk geval tot voor kort. Er mag in menige moderne erotische relatie best nog wel een kwartier of wat verantwoord worden voorgespeeld, maar vaker dan ooit kijkt Tarzan of Non-Doctor Multi Speed ongeduldig vanaf het nachtkastje toe. Er hoeft namelijk maar een piepklein detail aan de spreekwoordelijke 'romantische avond' te ontbreken, en jawel hoor: daar wordt Tarzan, dan wel de Non-Doctor, dan wel de computerized E.T., met een druk op de knop weer tot harde actie aangespoord. (de Volkskrant, 01/05/1995)
• De uitleg over de verdiensten van een prostituee, de verhalen over omgebouwde heren en de demonstratie van vibrators slaan haar met stomheid. 'Wow! En hoeveel kost dat nou, zo'n Tarzan?' (de Volkskrant, 22/09/2000)
• Na de heftige chatsessie met Joshua had ik Tarzan uit de kast gepakt en nog even nagedroomd. (Heleen van Royen: Godin van de jacht. 2003)
• ‘Ach joh, het is maar seks,’ zei Irene laconiek, en vervolgens deed ze nog even uit de doeken dat Ben ook met haar in bed een kanjer was geweest – ‘ik mis hem nog steeds, er kan geen Tarzan tegenop.’ (Martin Bril: Evelien voor altijd. 2008)
• Ik hou van John, daar-nie-van, maar ik zou me zonder mijn Tarzan geen raad weten. (Bart Chabot: Scheveningse wolken. 2009)
• Hij heeft het arme wicht de liefde met zichzelf leren bedrijven. Met de hand, of met de hypermoderne Tarzan die hij haar cadeau had gegeven. (Sjanti Mahabier: De Keizer van Rotterdam. 2009)
• Om dat punt te bereiken zijn nu al geweldige sekshulpjes op de markt die de stoerste Tarzan doen verschrompelen. (Maartje Laterveer: Vrouwen & seks. 2017)
• Had haar graag het woord dildo horen uitkramen. Of haar ervaringen met die stoute Tarzan met zijwieltjes. (Youp van ”t Hek: Stormschade. 2018)

2) (2012) (sch.) personificatie van het mannelijk geslachtsdeel.

• Kijken we dan naar de koosnamen die mannen aan hun geslachtsdeel geven, dan is Tarzan de meestvoorkomende naam, terwijl onder vrouwen de meestvoorkomende koosnaam voor het mannelijk geslachtsdeel Kleine Willy is. (Wim Daniëls: Komkomma. 2012)