Woordenboek van Populair Taalgebruik

Marc De Coster (2020-2024)

Gepubliceerd op 23-04-2024

karma is a bitch

betekenis & definitie

(2010) (< Eng.) je krijgt wat je geeft. Of: slecht gedrag zal uiteindelijk negatieve gevolgen hebben. De energie die je investeert in anderen zal altijd naar jou terugkeren. Karma wordt gezien als terugverdientijd. Dit principe werd ontleend aan het hindoeïsme en het boeddhisme. De term 'bitch' suggereert hier dat karma onpartijdig is. Het geeft je wat je verdient, of het nu slecht of goed is Vrij vertaald: boontje komt om zijn loontje.

• Nog meer onderschatte en ondergewaardeerde Amerikaanse comedy, met deze reeks over een eeuwige loser die onder het motto 'Karma is a bitch' besluit om alle fouten uit zijn verleden recht te zetten. (Knack, 08/09/2010)
• En zit daar dan nooit een leuke vent tussen die wel eens in haar pannen wil roeren? 'Jawel, maar die hebben dan ook vaak een leuke vrouw.' En daar begint ze niet aan, want karma is a bitch, dat heeft ze inmiddels wel geleerd. (De Volkskrant Magazine, 26/11/2011)
• Ik zie iedereen om wie ik geef van me afdrijven en ben bang oud, verbitterd en eenzaam achter te blijven.' 'Karma is a bitch', zegt iemand ergens in het boek. (De Volkskrant, 30/11/2013)
• Ik ben een grote fan van zwarte katten en wandelen onder ladders, maar in karma is a bitch geloof ik wel. (De Morgen, 28/12/2015)
• Absoluut! Ik durf zelfs te zeggen dat ik me in het begin van mijn carrière aan de balie driedubbel heb moeten bewijzen. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het iets te maken had met mijn misstitel, maar ik heb op dat vlak wel alles meegemaakt. Ik heb soms lang moeten zwijgen en heel lang haat met liefde moeten bestrijden, om dan uiteindelijk wel te kunnen zeggen: Karma is a bitch! (Flair, 18/07/2017)
• B tal van `Temptation'-fans neemt leedvermaak nu de bovenhand. `Karma is a bitch, fn dat Mern eens mag voelen wat Lisa vorig jaar heeft moeten doorstaan toen h haar liet staan voor Pommeline. (Dag Allemaal, 12/02/2018)
• "Weet je wat voor mij de max was? Dat Anthony Joshua in de hoofdkamp op zijn bakkes kreeg. Hearn had het moeten weten: karma is a bitch. Zijn gouden haantje is gevallen. Alsof het een straf is na wat mij is overkomen." (De Morgen, 04/04/2019)
• De Mechelse T1 verwees daarmee naar Francis Vrancken, de eigenaar van Beerschot die nog voor de promotiefinale ervan uitging dat zijn ploeg naar eerste klasse zou gaan. “ Karma is a bitch ”, pareerde Vrancken. (Het Nieuwsblad, 11/07/2019)
• Twee afritten verder rij ik onze rode dwingeland alweer voorbij. Tegen honderd per uur, zoals het hoort, terwijl hij zelf aan vijftig of zestig een politiewagen naar de pechstrook volgt. Mocht het mogen, zou ik hier met mijn gsm graag een filmpje van maken en het op sociale media posten, getiteld: ‘Karma is a bitch’. (Libelle, 14/07/2022)
• Karma is a bitch. Enkele maanden geleden gaven socialemediagebruikers nog veel kritiek op ex-‘Baywatch’-actrice DONNA D’ERRICO (54). Zij vonden haar te oud om nog in bikini te poseren op het internet. Maar sindsdien doet Donna niets anders meer én scoort ze daar bijzonder veel complimentjes mee. (TV-Familie, 07/12/2022)
• ‘Karma is a bitch': redactrice Elien schreef een huiveringwekkend horrorverhaal. (Flair, 29/10/2023)
• Na het eerste jaar had hij een herexamen Spraak, maar op de dag van dat herexamen belde hij af en stopte daardoor ook met de opleiding.” Je zult het altijd zien: karma is a bitch. (De Standaard, 29/01/2024)
• Op vrijdagavond ga ik eerst nog met het gezin eten. Daarna word ik gepakt en gezakt gedropt bij de locatie. Het voelt alsof ik op scoutsweekend ga en even krabbel ik terug. “Wat als het niet leuk is en ik daar het hele weekend tegen mijn zin zit?”, zeg ik terwijl ik uit de auto stap. “Ja”, zeggen de kinderen, “dat denken wij ook als jij ons op scoutsweekend afzet.” Ze doen me zelfs na: “Kom kom, het zal wel leuk worden en je zal zeker nieuwe vrienden maken!” De kinderen brullen het uit. Karma is a bitch , denk ik, terwijl ik gebukt onder mijn trekrugzak het gebouw binnenstap. (Het Nieuwsblad, 10/02/2024)