(1983) (muz.) verzamelnaam voor verschillende dansvormen zoals wave, body-popping, smurf en zombie, waarbij schokkende, robotachtige bewegingen worden gemaakt. Typisch voor dit soort stijlen is het gebruik van pantomime-elementen, waarmee een verhaal kan worden uitgebeeld of een sfeer kan worden opgeroepen. De juiste bewegingen zijn moeilijk en pas na veel oefenen onder de knie te krijgen. Deze nieuwe dansvormen kwamen overgewaaid uit de Verenigde Staten.
• De straatcultuur van de „zwarte" en „Spaanse" wijken verovert momenteel stormenderhand Amerika. Het begon met „rapping" en daarna „breaking". Bij dat „breaken" blijven de knieën bij elkaar en één hand op de grond. Vanuit die positie wordt energiek bewogen: vaak staande op hun hoofd. „Electric Boogie" maakt nog veel gebruik van dit bewegingspatroon, maar is verhalender en mime-achtig. (Leeuwarder courant, 17/08/1983)
• In café De Oude Snik in De Punt is zaterdagavond 18 februari één van de voorronden van het Nederlands kampioenschap Electric Boogie en Break Dancing. (Nieuwsblad van het Noorden, 11/02/1984)
• Bij de rap horen ook nieuwe dansvormen zoals breakdance en electric boogie. (Trouw, 18/05/1988)
• Even later volgt er een al ingestudeerde dans, een combinatie van 'Flashdance', 'Janet Jackson' en electric boogie. ledere student heeft daarin een eigen stukje dans. (Limburgsch dagblad, 27/01/1990)
• Maar extince betekent helemaal niets. Ten tijde van de breakdance en de electric boogie zocht iedereen die een beetje in dat milieu zat een leuke artiestennaam. (Het Belang van Limburg, 13/12/1995)
• Haar bewegingen oscilleerden dan ook voortdurend tussen persoonlijke expressie en het overnemen van gekende patronen. Met een waterpistool in de hand speelde ze evengoed een film na, bleef ze de 'coole' griet, danste ze met de schokkende bewegingen van de electric boogie, terwijl er ook veel persoonlijker dingen tussen vloeiden. (De Morgen, 24/01/1998)
• De afdeling Hip-hop toont hoe je rijmt en freestylt in het Antwerps. Bij de breakdance leer je alles over headspins, electric boogie en moon walking. (Het Nieuwsblad, 08/07/1999)
• Wie denkt dat hiphop te herleiden is tot het aanmoedigen met Yo!Yo!Yo!, monotoon op en neer huppelen, met de armen zwaaien en een gemene bek trekken, is hopeloos blijven steken. ,,Door de invloed van funk en r&b is hiphop heel wat energieker geworden'', weet Kris. ,,Ondanks de vaste waarden uit de beginjaren van de streetdance, zoals electric boogie en breakdance, heeft het geheel nu veel meer attitude'', voegt Hans toe. (De Standaard, 13/05/2000)