Woordenboek van Populair Taalgebruik

Marc De Coster (2020-2024)

Gepubliceerd op 01-06-2020

diensten

betekenis & definitie

(1972) (euf.) seksuele handelingen.

• ‘Strelende Handen' is het verhaal van een mooie masseuse die haar klanten letterlijk en figuurlijk uitkleedt. Dat gaat goed totdat zij weigert verder haar diensten te Verlenen aan een oudere vrouw, die verliefd op haar is. (Het vrije volk, 10/03/1972)
• In afwachting van voorgeleiding werd ze in een mannencel gestopt. Daar herkende zij een vriend en had seks met hem. Ook een andere gevangene verleende zij haar diensten. (Algemeen Dagblad, 17/11/1995)
• Trial and retribution: Rules of the game. In een verlaten koffer op Heathrow Airport wordt het lijk van de prostituee Sofia Petrenko gevonden. Via de koffer komt politiecommissaris Walker uit bij de Oekraïense miljardair Vitali Malikov. Deze geeft toe van haar diensten gebruik te hebben gemaakt, maar hij beweert haar niet te hebben vermoord. (NRC Handelsblad, 13/06/2008)
• "Als het moralistisch is om te zeggen tegen Noorse mannen: je mag geen seks kopen, want je onderhoudt een vorm van slavenarbeid, dan heeft het woord 'moralist' voor mij geen negatieve betekenis", zegt Storberget tijdens een gesprek in Den Haag. Storberget, een sociaal-democraat en één van de drijvende krachten achter het voorstel, hoopt dat het verbod op de 'koop van seksuele diensten' in de herfst door het parlement zal worden goedgekeurd. Het pooierschap is al illegaal in Noorwegen. (NRC. Next, 20/06/2008)
• "De vraag naar onze diensten blijft gewoon overeind", zegt een prostituee op de Spuistraat. (de Telegraaf, 24/06/2008)
• De Grand Prix van Hongarije trok en trekt nog steeds veel prostituees aan. Rond het circuit bieden de dames van plezier hun diensten aan. (Algemeen Dagblad, 31/07/2008)