Woordenboek van Populair Taalgebruik

Marc De Coster (2020-2024)

Gepubliceerd op 21-06-2020

de ferrari staat voor de deur

betekenis & definitie

(2000+) (euf.) gezegd van een vrouw die haar maandstonden heeft. Vgl. de rode racewagen staat voor de deur. Zinspeling op de kleur van het menstruatiebloed.

• In plaats van menstruatie: aan de flatsch, aan de rooie zijn, bloedgrot, bloedserieus kutprobleem, brol, Dracula's theezakje, er is een maand om, feestweek, de ferrari staat voor de deur, de japanse vlag (hangt uit), last hebben van het rode kruis, loeten, opoe is op bezoek (of: ik heb opoe), regels, de rode vlag (hangt uit), de Russen zijn in het land, tante Rosette is op bezoek, de tijd van de maand, de vodden. (http://www.vrouwonline.nl, ongedateerd)
• Daar zit ik dan, achter m’n computertje. Geïrriteerd door de buikpijn, want het heerlijke feestje van de maand is weer begonnen. Je kunt dit pijnlijke proces op verschillende manieren benoemen: menstruatie, bloedgrot, Dracula’s theezakje, de Ferrari staat voor de deur, de Japanse vlag hangt uit. Maar je kan ‘t ook gewoon heel plat zeggen: Ik heb een bloedserieus kutprobleem. (http://omyellis.wordpress.com, 05/06/2012)
• (www.period.nl, 04/03/2015) (eufemismenvoor menstruatie)