Hoogtepunten maart 2007 betekenis & definitie

9 Maart
De in Thailand voor drugssmokkel veroordeelde Machiel Kuijt komt aan in Nederland, na sinds zijn arrestatie in april 1997 daar gevangen te hebben gezeten. Hij werd tot levenslang veroordeeld, ook al heeft hij altijd ontkend ook maar iets met het smokkelen van verdovende middelen te maken te hebben gehad.

12 Maart
In de ABN AMRO-bank in Antwerpen wordt voor 21 miljoen euro aan diamanten uit de kluizenzaal gestolen. De hoofdverdachte van de diefstal is een klant bij de bank. Omdat hij spoorloos is verdwenen, wordt een beloning uitgeloofd van 2 miljoen euro voor de gouden tip die naar de dader leidt.

13 Maart
In de Utrechtse wijk Ondiep breken rellen uit nadat een buurtbewoner is doodgeschoten door een politieagent die zich bedreigd voelde. De burgemeester besluit de wijk af te grendelen, om zo te voorkomen dat relschoppers de wijk binnen komen.

20 Maart
In een gevangenis in Bagdad wordt de vroegere Iraakse vicepresident Taha Yassin Ramadan opgehangen. Hij is de vierde Iraakse leider die werd geëxecuteerd, wegens zijn rol bij de Anfal-operatie 1982. De 38-jarige voormalige kraker Martinus T. wordt aan Nederland uitgeleverd, nadat hij in een internetcafé in het Spaanse Barcelona is gearresteerd op verdenking van de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke. Hij legt een bekentenis af. Sévèke was, 41 jaar oud, op 15 november 2005 op straat doodgeschoten bij het verlaten van een kraakpand.

23 Maart
Het ijsbeertje Knut wordt voor het eerst aan het publiek getoond in de dierentuin van Berlijn. Knut was op 5 december 2006 samen met een broertje ter wereld gekomen. De moeder verstootte de tweeling. Het broertje overleed, maar Knut overleefde dank zij de bemoeienissen van een oppasser.