Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 14-03-2017

Hoogtepunten maart 2000

betekenis & definitie

2 Maart
Minister Straw van Binnenlandse Zaken besluit de Chileense ouddictator Augusto Pinochet niet uit te leveren aan Spanje vanwege diens zwakke gezondheid. De 84-jarige Pinochet mag na ruim 16 maanden huisarrest terug naar Chili, waar hij een dag later aankomt en zijn aanhangers glimlachend tegemoet wandelt.

7 Maart
Het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie Speech Products koopt het grote Amerikaanse bedrijf Dictaphone.

12 Maart
Paus Johannes Paulus II belijdt als eerste paus in de geschiedenis schuld aan de historische zonden van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij vraagt onder meer vergiffenis voor de behandeling van joden, ketters, vrouwen en Indianen.

17 Maart
De beursgang van Internet-bedrijf World On Line maakt oprichtster Nina Brink miljardair, maar loopt voor de meeste beleggers uit op een mislukking. Het aandeel, dat vóór de beursgang werd gewaardeerd op zo’n 120 euro, komt de eerste dag nauwelijks uit boven de introductiekoers van 43 euro en beleeft in de volgende dagen een diepe val.

26 Maart
Vladimir Poetin wordt met meer dan 50% van de stemmen gekozen tot president van Rusland. Zijn belangrijkste tegenstander was de communist Gennadi Zjoeganov. Poetin was al waarnemend president sinds 31 december 1999.

28 Maart
Een lawine in het skigebied van Kaprun kost aan twaalf mensen het leven. Twee personen raken gewond, van wie er één later in het ziekenhuis overlijdt. In februari waren in de Alpen ook al zeker twaalf mensen door lawines om het leven gekomen.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.