Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten januari 2008

betekenis & definitie

7 Januari
Op bevel van de regering wordt het leger ingezet om de bergen huisafval die zich in Napels hebben opgehoopt op te ruimen. Door mismanagement, corruptie en invloed van de georganiseerde misdaad ontbreken in de regio Napels de benodigde vuilstortplaatsen.

10 Januari
Ratan Tata, directeur van Tata Motors, presenteert de Nano, de goedkoopste auto ter wereld, aan pers en publiek. De simpel uitgevoerde vierdeursauto (geen elektrische ramen, geen stuurbekrachtiging) gaat ruim 100.000 roepies (ca. 1750 euro) kosten en is vooral bedoeld als familieauto. Op de sterfdag van Marinus van der Lubbe, die op 27 februari 1933 vermoedelijk de Duitse Rijksdag in Berlijn in brand stak, wordt door het Bundesverfassungsgericht - het hoogste Duitse gerechtshof – het vonnis tegen hem definitief nietig verklaard.

12 Januari
Bernice Notenboom (45) bereikt als eerste Nederlandse vrouw de Zuidpool. Ze volbrengt de tocht van 923 km op ski’s vanaf de Ronne Ice Shelf, waar het vasteland van Antarctica begint, in 38 dagen.

15 Januari
Televisiekok Jamie Oliver doodt live kuikens op de televisie om de wijze waarop er met kippen wordt omgegaan in de bio-industrie aan de kaak te stellen

18 Januari
Twee Vlaamse toeristen komen om bij een terroristische aanslag in Jemen. De twee vrouwen maakten samen met twaalf andere Vlaamse toeristen een uitstap in de regio Wadi Hadramaut, toen hun auto beschoten werd. De overheid van Jemen geeft sympathisanten van Al Qaida de schuld.