Hoogtepunten januari 2006 betekenis & definitie

4 Januari
Premier Sharon krijgt een zware hersenbloeding. Zijn toestand blijkt zodanig ernstig dat hij nooit meer naar de politiek zal kunnen terugkeren.

9 Januari
In het Limburgse Schinveld wordt een zes hectare stuk bos ontruimd bij de landingsbaan voor Awacs-radarvliegtuigen van de NAVO. Vervolgens wordt eens start gemaakt met het kappen van bomen om de veiligheid bij het landen en stijgen te vergroten. Het bos maakte deel uit van natuurgebied In ‘t Roet. Het verzet is groot.

25 Januari
Parlementsverkiezingen geven een aardverschuiving te zien. De radicaal-islamitische Hamas wint van al-Fatah en behaalt 76 van de 132 zetels. Het internetbedrijf Google maakt bekend dat het zijn Chineestalige zoekmachine gaat censureren. Onderwerpen die in China politiek gevoelig liggen, zullen niet meer via www.google.con te vinden zijn.

28 Januari
Bij de instorting van een evenementenhal in Katowice komen 65 mensen om het leven en raken meer dan 150 mensen gewond. Op het moment van van de instorting vindt inde hal een internationale duivententoonstelling plaats.