Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten februari 2002

betekenis & definitie

2 Februari
In Amsterdam wordt in de Beurs van Berlage door burgemeester Job Cohen het burgerlijk huwelijk en in de Nieuwe Kerk door dominee Carel ter Linden het kerkelijk huwelijk voltrokken tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta.

6 Februari
Honderden Palestijnen bestormen een gerechtsgebouw in Jenin en schieten drie Palestijnse verdachten dood, wier lijken ze vervolgens triomfantelijk naar buiten sleuren. De lynchpartij, het resultaat van een ouderwetse bloedvete, illustreert de chaos binnen de Palestijnse maatschappij.

10 Februari
Het partijbestuur van Leefbaar Nederland ontneemt Pim Fortuyn het lijsttrekkerschap nadat hij in een interview met de Volkskrant had gepleit voor afschaffing van art. 1 van de Grondwet (non-discriminatie) en het niet meer toelaten van moslims tot Nederland.

14 Februari
In Oostenrijk ontstaat commotie over het bezoek dat Jörg Haider van de FPÖ eergisteren in het geheim aan president Saddam Hussein van Irak bracht. Haider deed daarbij de groeten van het Oostenrijkse volk en liet weten de relatie tussen Oostenrijk en Irak graag te willen verdiepen. Ook prees hij Saddams ‘wijze leiderschap’.

15 Februari
De groep investeerders in een opvolger voor het failliete Sabena, via de uitbouw van dochtermaatschapij DAT, maken de naam van hun nieuwe luchtvaartmaatschappij bekend: Brussels Airlines SN.

22 Februari
De Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die eind januari in Pakistan werd ontvoerd,is blijkens een aan een Pakistaanse journalist gestuurde videoband vermoord.

23 Februari
Presidentskandidaat Ingrid Betancourt wordt door de FARC ontvoerd.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.