Hoogtepunten augustus 2006 betekenis & definitie

6 Augustus
In het centrum van Utrecht raken mensen zwaargewond bij het slot van de Muzikale Botenparade. Een trap bij de Stadhuisbrug stort in en valt op een boot. Op en onder de trap staan veel mensen. Er zijn in totaal veertien gewonden, van wie er één enkele dagen later zal overlijden.

23 Augustus
De 18-jarige Natascha Kampusch, die acht jaar eerder is ontvoerd en sindsdien niet meer is gezien, wordt in een buitenwijk van Wenen aangetroffen. Ze heeft in een moment van onoplettendheid aan haar ontvoerder weten te ontkomen. De ontvoerder is Wolfgang Priklopil, technicus van beroep, die het meisje al die jaren vasthield in een raamloze kelder van zijn huis in de plaats Strasshof an der Nordbahn. Priklopil pleegde op dezelfde dag zelfmoord door zich voor een trein te werpen.

24 Augustus
Ons zonnestelsel verliest een planeet. Dat is de uitkomst van een stemming onder astronomen tijdens de algemene vergadering van de Internationale Astronomische Unie in Praag. Pluto, de kleinste en buitenste planeet van het zonnestelsel, wordt vooraan een dwergplaneet, waardoor er nog maar acht echte planeten overblijven.