Hoogtepunten augustus 2001 betekenis & definitie

4 Augustus
Het dansfestival Dance Valley in Spaarnwoude eindigt in grote chaos. Doordat er veel te weinig bussen waren, moesten duizenden schaars geklede festivalgangers in de kou en de stromende regen te voet terug naar station Amsterdam-Sloterdijk. Honderden mensen raakten onderkoeld en moesten worden opgevangen in o.m. brandweerkazernes. Zestig waren er zo slecht aan toe dat zij werden opgenomen in ziekenhuizen.

9 Augustus
Bij een Palestijnse zelfmoordaanslag in een pizzeria in Jeruzalem komen ten minste 15 mensen om het leven en vallen ca. 90 gewonden. De Islamitische Jihad en Hamas betwisten elkaar de verantwoordelijkheid voor de aanslag. Nederland. Naar nu bekend wordt, heeft een werknemer van het Amsterdamse bedrijf Gassan Diamonds op 4 augustus de hele voorraad diamanten van zijn werkgever (straatwaarde: € 20 mln) ontvreemd. Begin september geeft de dief zichzelf aan en worden op zijn aanwijzingen de diamanten teruggevonden in een kunstwerk langs een snelweg bij Almere.

25 Augustus
Kroonprins Håkon treedt in het huwelijk met Mette Marit Tjessem Høiby, een ongehuwde moeder met een drugsverleden.

27 Augustus
In Putten wordt bij strand Nulde de romp van een klein meisje gevonden. Drie dagen later wordt haar hoofdje ontdekt in het water van de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. De identiteit van het meisje wordt niet vastgesteld. Niemand heeft haar als vermist opgegeven.