Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten april 2009

betekenis & definitie

6 April
Een aardschok met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter treft de Abruzzen, een bergstreek in Midden-Italië, waardoor 295 mensen het leven verliezen en tienduizenden mensen dakloos worden. Het epicentrum bevindt zich in het middeleeuwse stadje Laquila, waar zo’n 10.000 gebouwen ernstig beschadigd worden. Ook veel oude kerkgebouwen storten in.

25 April
President Felipe Calderón van Mexico roept de noodtoestand uit, nadat er verscheidene mensen zijn overleden aan een tot dan toe onbekend virus. Het blijkt te gaan om een nieuwe combinatie van al bestaande virusstammen, waaronder varianten van de vogel- en varkensgriep, dat de officiële naam ‘nieuwe influenza A (H1N1)’ krijgt, maar dat vanwege de locatie van de eerste uitbraak algemeen bekend kwam te staan als de ‘Mexicaanse griep’.

30 April
Tijdens het bezoek op Koninginnedag van de koninklijke familie aan Apeldoorn rijdt de achtendertigjarige Karst Tates uit Huissen in zijn auto met grote snelheid dwars door het aanwezige publiek in de richting van de bus met de koninklijke familie. Zeventien omstanders worden geschept, van wie er zeven aan hun verwondingen bezwijken. De dader, die zelf kort daarna aan zijn verwondingen overlijdt, had op een vraag van een marechaussee waarom hij tot zijn daad was overgegaan, prins Willem-Alexander met name genoemd. Deze noemde hij een ‘fascist’ en een ‘racist’.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.