Volgens het onderzoek naar looistofhoudende producten in Suriname door Dr. J.
Sack bevat de bast van jonge mangroveboomen (Rhizophora Mangle L.) 10 à 14%, van oudere boomen tot 24,5% van het drooggewicht aan looistof; de bast van den oeman-barklak (Arrabidaea inaequalis Baill.) 14%. De mangrove komt veel voor langs de oevers der rivieren en ook langs de kust en wordt weggekapt om als brandhout dienst te doen. In Duitschland en Noord-Amerika wordt veel mangrove-bast gevraagd. Eenige jaren geleden werden er in Suriname concessies gevraagd en verleend om mangrovebast in te zamelen, maar de exploitatie-kosten schijnen te hoog te zijn voor een loonenden uitvoer. Deze looistof is in Suriname met goed gevolg gebruikt in een leerlooierij, die in het eerste decennium van deze eeuw heeft bestaan, maar nu opgeheven is. In een van Aruba afkomstig monster in het Kol.
Museum te Haarlem vond Dr. D. de Loos 12.4% looizuur. Zie ook DIVIDIVI.Litt. Dr. D. de Loos. Voortbrengselen van Nederl. West-Indië (Beschr. catalogus
van het Kol. Museum). - Bulletins no. 3 (Maart 1905) no 5 (Jan. 1906) no. 23 (Maart 1910) en verslag over 1905 van het Landbouw-dept. in West-Indië.