Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Gepubliceerd op 26-01-2019

Tomatenpurée

betekenis & definitie

Tomatenpurée - Deze conserve wordt in het Jam- en Limonadebesluit genoemd. Tomatenpurée bestaat uit tot moes gebrachte tomaten, waaraan een onschadelijke kleurstof mag worden toegevoegd. Als conserveermiddelen zijn toegestaan: 75 mg zwaveligzuur en 250 mg benzoëzuur per kg gereede waar. Andere vruchten, dan die op de verpakking door woorden (niet door afbeeldingen!) voorkomen, mogen niet gebruikt worden.

De wettelijke benaming is als volgt:

TOMATENPUREE (Letterhoogte minstens 4 mm).

Inhoud of Netto 600 gr (Letter- en Cijferhoogte minstens 4 mm).

Bovendien wordt bij de beschrijving van dit product nog genoemd „tomatenpurée”, niet kennelijk bestemd om aan het publiek te worden afgeleverd. Deze moet aangeduid worden als „HALFFABRIKAAT”, met als onderschrift: In onvermengden toestand ongeschikt voor de consumptie, bevat:

1000 mm zwaveligzuur per kg.
1500 benzoëzuur