Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Gepubliceerd op 26-01-2019

Huishoudchocoladepasta

betekenis & definitie

Huishoudchocoladepasta - Een pasta bestaande uit: cacaomassa, chocolade en suikerstroop, desgewenscht vermengd met aromatische stoffen, agar-agar, honig, eetbare vetten, melkpoeder of taptemelkpoeder, gecondenseerde melk of gecondenseerde taptemelk. Een deel van de suiker is hierbij vervangen door zetmeelsiroop. Vreemde stoffen mogen niet aanwezig zijn, als conserveermiddelen zijn toegelaten, 250 mg benzoëzuur of 250 mg zwaveligzuur per kg van de waar.

Het gehalte aan suiker moet minstens 30 % bedragen. De som van suiker en zetmeelsiroop hoogstens 66 %. Het watergehalte hoogstens 35 %. Toegevoegd mag worden 0,2 % agar-agar.

De wettelijke aanduiding moet zijn:

HUISHOUDCHOCOLADEPASTA (letterhoogte minstens 4 mm).

Inhoud of Netto: 500 g (letter en cijferhoogte minstens 4 mm).