Redactie Ensie

Verzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-02-2016

2016-02-08

Wintersportverzekering

betekenis & definitie

Een wintersportverzekering is een aanvulling op de reis- en basisverzekering en richt zich speciaal op de risico’s die men loopt tijdens een wintersport.

Veel mensen gaan ieder jaar graag op wintersport. Dit is echter niet zonder risico’s. Sporten als skiën en snowboarden staan er bekend om dat ieder jaar veel mensen lichtgewond raken door het uitoefenen ervan. Daarnaast gebeuren deze ongelukken op afgelegen plekken in de bergen waar hulpverlening vaak moeilijk bij kan komen, waardoor het soms nodig is om verongelukten per helikopter naar het ziekenhuis te vervoeren. Met name dit laatste brengt erg hoge kosten met zich mee. Deze en andere risico’s worden onder andere bij een wintersportverzekering gedekt. Ook de kosten die men kwijt is aan de aankoop van skipassen of skilessen waarvan men geen gebruik kan maken door ziekte of een ongeval worden meestal vergoed. Wanneer men niet gaat skiën of snowboarden, maar wel op wintersport gaat, is het niet nodig om een aanvullende wintersportverzekering af te sluiten. De basisverzekering biedt in dat geval voldoende dekking tegen risico.

Een wintersportverzekering dekt vaak niet alleen de risico’s die men loopt op een ongeluk tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook tegen diefstal of vernieling van spullen. Veel mensen huren materiaal tijdens hun wintersport. Dit materiaal is over het algemeen erg kostbaar, waardoor er een hoger risico is op diefstal. Net als bij een basisverzekering, geldt bij een wintersportverzekering echter ook dat er een eigen risico aan verbonden is. Doorgaans is dit ongeveer 100 euro van de totale kosten.