Redactie Ensie

Verzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 30-11-2015

2015-11-30

Crematieverzekering

betekenis & definitie

Een crematieverzekering is een afspraak met een bedrijf die zorgt voor dekking van de crematiekosten wanneer een verzekerd individu overlijdt. Een ander woord hiervoor is uitvaartverzekering.

Wanneer iemand overlijdt kan hij/zij worden begraven of gecremeerd. Wanneer iemand weet dat hij/zij wil worden gecremeerd, kan hij/zij overwegen om een crematieverzekering af te sluiten bij een verzekeraar naar keuze.

Een crematieverzekering is een goedkoper alternatief voor een begrafenisverzekering. Omdat er bij een crematie geen grafkosten komen kijken, valt het duizenden euro’s goedkoper uit dan een begrafenis.

Men kiest voor een crematieverzekering wanneer ze zeker weten dat ze niet begraven willen worden en de nabestaanden niet achter willen laten met de kosten die bij een crematie komen kijken. Zo hebben de nabestaanden meer tijd en ruimte om te rouwen om hun verlies en hoeven ze zich geen zorgen te maken over alles wat nog geregeld moet worden rondom een crematie.

Een crematieverzekering afsluiten is niet verplicht. Men kan dus zelf beslissen of ze deze verzekering nodig denken te hebben of niet. Een alternatief voor een crematieverzekering is zelf sparen voor een crematie.