Venture capital

Venture capital begrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-11-2016

2016-11-08

Executive summary

betekenis & definitie

Een executive summary is een samenvattend document bedoeld als basis voor bedrijfsvoering van een onderneming. Een executive summary bevat de belangrijkste punten van het volledige bedrijfsdocument.

Een executive summary bevat meestal een korte uiteenzetting van een probleem of een voorstel, achtergrond informatie omtrent dit probleem of voorstel en de voornaamste conclusie over de uit te voeren handelingen. Een executive summary is doorgaans op eenzelfde manier opgebouwd als het originele bedrijfsdocument. Vaak is een executive summary met name voor managers of bedrijfsleiding van belang. Met een executive summary kan men snel informatie over bedrijfsvoering tot zich nemen, zodat men niet te veel tijd verliest in de dagelijkse werkzaamheden.

Hoewel men met behulp van een executive summary snel informatie tot zich kan nemen over de toekomstige bedrijfsvoering, is er ook enige kritiek op het gebruik van deze samenvattingen. Door alleen maar executive summaries te lezen, zou men uiteindelijk veel essentieel informatie over de bedrijfsvoering missen. Hierdoor zal de kwaliteit van bedrijfsvoering of beleidsimplementatie, achteruit gaan.