Van Bergen

Accountants en belastingadvies

Gepubliceerd op 04-07-2016

2016-07-04

Ahoud Devils

betekenis & definitie

De Ahoud Devils is een semi-professioneel ijshockey team afkomstig uit Nijmegen dat anno 2016 speelt in de Benelegue van ijshockey in Nederland en België. De Ahoud Devils hebben hun thuisbasis in ijsbaan het Triavium in stadsdeel Dukenburg.

De Ahoud Devils hebben een rijke geschiedenis met betrekking tot ijshockey in Nederland. De club is negen keer kampioen van de competitie geworden en heeft tevens vier keer de nationale beker gewonnen. De laatste keer dat de club kampioen werd, was in 2010. De nationale beker werd voor het laatst gewonnen in 2009.

Hoewel de Ahoud Devils een aantal prijzen op hun naam hebben staan, zijn er in de clubhistorie ook enkele faillissementen geweest, waarbij de naam van de club een paar keer is veranderd.

De naam van de Ahoud Devils, is afkomstig van het Middeleeuwse verhaal over Mariken van Nijmegen. Hierin wordt een meisje, genaamd Mariken, benaderd door de duivel, die zichzelf in het verhaal Moenen noemt. De Ahoud Devils hebben hun naam ontleend aan de duivel van het verhaal.