Weeting betekenis & definitie

Weeting is een samenstelling van de woorden 'walking' & 'meeting' en betekent niets anders dan lopend vergaderen of overleggen (Engels: a walking meeting). Het is een van de manieren waarop je medewerkers in beweging kunt houden en hen kunt stimuleren om eens uit de klassieke werkomgeving te komen.

Weeting staat officieel voor een overlegvorm voor kleine groepen (2 tot 5 personen) die lopend buiten vergaderen. Weeting geeft energie en kan helpen om meer uit een overleg te halen, bijvoorbeeld door een nieuwe omgeving of door het verkrijgen van inspiratie in de buitenlucht. Bovendien zorgt bewegen voor vergroting van de productiviteit.

In een tijd dat zitten gezien wordt als het nieuwe roken en organisaties steeds meer beleid loslaten op de duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid van medewerkers, is weeting een van de simpelste manieren om medewerkers op deze punten te stimuleren. Bewegen is gezond en bovendien hebben mensen betere focus en zijn ze beter geconcentreerd na 20 minuten lopen.

Voor HR is weeting zeer interessant omdat het zowel voor de organisatie als voor de medewerker zeer positieve gevolgen heeft. De medewerker draagt bij aan zijn eigen welzijn en is bovendien productiever, wat weer zorgt voor een betere prestatie.

Naast weeting is ook lunchwandelen een steeds populairdere bezigheid. Inmiddels wandelt 17% van de medewerkers tussen de middag (TNO).